Réunion a Mauricius

Turistika i odpočinek u moře v tropickém ráji

Mám zájem

Ostrovy Réunion a Mauricius v souostroví Maskarény lze považovat za ráj na zemi. Divoké a krásné hory s činnými sopkami Réunionu kontrastují se sněhobílými plážemi a tyrkysovou vodou lagun a korálových útesů Mauricia. Malý vulkanický ostrov Réunion nedaleko Madagaskaru charakterizují čarokrásné hory s vyhaslými krátery sopek, bizarní hřebeny nebo vulkanické homole zarostlé bujnou vegetací. Cesty tu padají do hlubokých kaňonů i šplhají na nejvyšší hřebeny. Na světě nenajdete lepší místo pro kaňoning, na své si tu přijdou i milovníci trekkingu, šnorchlování či raftingu. Vystoupit lze i ke kráter…

Ostrovy Réunion a Mauricius v souostroví Maskarény lze považovat za ráj na zemi. Divoké a krásné hory s činnými sopkami Réunionu kontrastují se sněhobílými plážemi a tyrkysovou vodou lagun a korálových útesů Mauricia.

Malý vulkanický ostrov Réunion nedaleko Madagaskaru charakterizují čarokrásné hory s vyhaslými krátery sopek, bizarní hřebeny nebo vulkanické homole zarostlé bujnou vegetací. Cesty tu padají do hlubokých kaňonů i šplhají na nejvyšší hřebeny. Na světě nenajdete lepší místo pro kaňoning, na své si tu přijdou i milovníci trekkingu, šnorchlování či raftingu. Vystoupit lze i ke kráteru jedné z nejaktivnějších sopek světa – Piton de la Fournaise.

Zcela odlišný svět najdete na nedalekém ostrově Mauricius. Pobřeží ostrova je téměř kompletně obklopeno korálovým útesem s průzračnou vodou a nabízí ideální podmínky pro potápění, šnorchlování a koupání v moři. Mauricius a jeho příroda přitahuje vyznavače golfu či kiteboardingu i aktivní turisty, které nadchne divoké vnitrozemí, zeleň pralesů, vodopády nebo exotické druhy ptactva. Skvělé hotely s vyhlášenými restauracemi a špičkovými kuchaři uspokojí i nejnáročnější hosty – ostrovní kuchyně je kosmopolitní a založená na mořských plodech, rybách a množství chutného ovoce.

Na co se můžete těšit

  • Výstup ke kráteru činné sopky Piton de la Fournaise
  • Bíle pláže a šnorchlování na korálových útesech
  • Vícedenní trekking divokým tropickým vnitrozemím a pralesy
  • Vodopády a nezapomenutelný kaňoning
  • Ideální místo pro vyznavače vodních sportů i golfu
Mám zájem

Cena zájezdu zahrnuje

  • Letenku v ceně 28 000 Kč, včetně odbaveného zavazadla
  • Ubytování v tříhvězdičkových hotelech (dvoulůžkové pokoje)
  • Snídaně
  • Transfery z/do hotelů
  • Služby zkušeného českého a jazykově dobře vybaveného průvodce po celou dobu zájezdu

Cena zájezdu nezahrnuje

  • Vstupy a fakultativní služby
  • Stravování s výjimkou snídaní
  • Pojištění léčebných výloh a pojištění storna (na vyžádání zajistíme u ERV pojišťovny)

Itinerář

1. den

Odlet z Prahy.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2. den

Přílet na Réunion do hlavního města St. Denis. Přejezd do St. Gilles na západním pobřeží s nejkrásnějšími plážemi ostrova – Plage des Roches noires, koupání, cestou zastávka na vyhlídku Le Maido.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3. den

Přejezd podél západního pobřeží na jih ostrova, cestou možnost koupání na dalších plážích: La-Saline-les-Bains, Plage de L’Hermitage, Plage de la Saline, St-Leu nebo Étang-Salé-les-Bains. Prohlídka živého multikulturního městečka Saint-Pierre, návštěva tržiště s kořením, chrámů v africkém stylu a místní rumové destilérie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4. den

Výlet náročnou horskou silnicí do městečka Cilaos v centru ostrova, vedoucí divokou přírodou a nabízející úchvatné výhledy na nejvyšší horu ostrova – Piton des Neiges (3069 m). Možnost koupání v místních termálních pramenech, ochutnávka kreolské kuchyně, pěší výstup na vyhlídku la Roche Merveilleuse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5. den

Přesun na východní pobřeží s výjezdem po divoké horské lávové cestě. Pěší výstup k hraně kráteru jednoho z nejaktivnějších vulkánů světa – Piton de la Fournaise, poté k dalšímu sopečnému kráteru Formica Leo a vulkanické jeskyni Chapelle de Rosemont.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6. den

Výlet do zelené kaldery Salazie, cestou výhledy na překrásný vodopád Voile de la Mariée. Procházka po vesnici Hell-Bourg s typickými kreolskými domky. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7. den

Přesun do Saint-Denis, prohlídka města a průzkum zdejších zajímavých míst: nádherných zahrad Jardin de l´Etat, typické ukázky koloniální architektury katedrály Saint-Denis i největšího trhu na ostrově Grand Market s intenzivním prožitkem místní kultury i možností ochutnávky zdejších exotických plodů a tradičních jídel.

Odpoledne přelet na Mauricius, přesun na ostrov Ile aux Cerfs na východním pobřeží a koupání na proslulých plážích se sněhobílým pískem. 

8. den

Přejezd mimo hlavní město do známého letoviska a centra vodních sportů  Grand Baie, prohlídka dvou tamilských chrámů, které jsou vedle slavného kostela Notre Dame Auxiliatrice zástupci zdejších tradičních památek. Užijeme si rovněž nádherné pláže s tyrkysově zbarvenou vodou. 

Variantně návštěva rušného hlavního města Port-Louis s koloniálními památkami a proslulou botanickou zahradou v Pamplemousses.

9. den

Návštěva národního parku Rivière Noire se zachovalým původním pralesem: pěší výlet na vrchol Piton de la Petite Rivière Noire (822 m), obří vodopád Chamarel a nádherné výhledy na blankytně modré moře při pobřeží, oddělené korálovým útesem od temných hlubin. Poté návštěva unikátního místa Sedm barev země – holého písečného místa uprostřed zeleně, připomínajícího zkamenělé duny zbarvené do sedmi nádherných barev: červené, hnědé, žluté, fialové, zelené, modré a růžové.

10. den

Odpočinek na pláži, koupání a šnorchlování v moři nebo fakultativní celodenní plavba na katamaránu podél západního pobřeží, pozorování delfínů a pestrobarevných ryb u městečka Tamarin, šnorchlování. Oběd a občerstvení na lodi.

11. den

Transfer na letiště, odlet do Prahy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

12. den

Přílet do Prahy.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doplňující informace

Ubytování

Dvoulůžkové pokoje v pohodlných tříhvězdičkových hotelech.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stravování

V ceně jsou zahrnuty snídaně v hotelu. Během dne bude možnost zakoupení bagety nebo rychlého občerstvení, večeře potom předpokládáme přímo v hotelu nebo v místních restauracích.

Vstup do země

Pro vstup na Réunion a Mauricius občané Česka a Slovenska nepotřebují víza. Je pouze zapotřebí cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po plánovaném opuštění ostrovů. Při vstupu dostanete povolení ke vstupu na maximálně 90 dní.

Klima

Ostrovy Réunion a Mauricius leží na jižní polokouli a tedy v době naší zimy je zde léto. Nejtepleji je na ostrovech od ledna do března (maximální teploty dosahují 30°C), kdy je zároveň nejvíce srážek. Jedná se však jen o krátké přeháňky, které vám dovolenou nepokazí. V době mauricijské zimy jsou teploty vzduchu nejnižší (maximálně 24°C). Na ostrovy můžete díky příznivému klimatu cestovat kdykoliv.

Velikost skupiny

6 – 10 účastníků

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Náš tip

Tento zájezd lze pojmout také jako plavbu na jachtě, ideálně v kombinaci se souostrovím Seychely.
Program zájezdu doporučujeme doplnit o nezapomenutelný vyhlídkový let helikoptérou nebo ultralightem.

Termíny

Číslo zájezdu: 410125

28. 9. - 10. 10. 2025

Cena včetně letenky:
78 440 Kč - sleva First minute

82 500 Kč

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mám zájem

Zajímavá místa

Cap Malheureux (Mauricius)

Cap Malheureux neboli Mys neštěstí je pojmenován podle počtu lodí, které v průběhu času ztroskotaly na jeho skalách. Jedná se zároveň o místo s velkým historickým významem – právě zde britské invazní síly v roce 1810 definitivně porazily Francouze a vypudily je z ostrova. Kousek za mysem pak leží malebná rybářská vesnice se slavným kostelem s červenou střechou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flic-en-Flac (Mauricius)

Je jednou z nejdelších pláží s bílým pískem na ostrově, na níž se soustředí cestovní ruch a kde najdeme mnoho luxusních hotelů. Asi 13 kilometrů dlouhé pobřeží přitahuje místní rodiny, turisty a návštěvníky po celý rok. Jeho lagunu chrání okolní korálové útesy. Jméno s největší pravděpodobností pochází ze starého holandského označení „Fried Landt Flaak“, což znamená “volná, rovná země”.

Cirque de Salazie (Réunion)

Cirque de Salazie, který je součástí národního parku zapsaného na seznamu UNESCO, je největším a nejzelenějším ze tří přírodních amfiteátrů na ostrově Réunion. Nejlépe se dá popsat jako dlouhý a hluboký kaňon, lemovaný více než stovkou nádherných vodopádů a obklopený horami a údolími. Jeho přírodní krásy lze prozkoumat z vrtulníku nebo na pěší expedici. Za návštěvu stojí i zdejší tradiční kreolské vesnice s nádhernými kreolskými domky a zahradami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Piton de la Fournaise (Réunion)

Jedná se o jednu z největších a nejaktivnějších sopek na světě (k erupcím dochází poměrně často). Návštěvníci se mohou vydat dramatickou krajinou na túru ke kráteru a z bezpečných vyhlídek si prohlédnout krajinu podobnou měsíčnímu povrchu. Vzhledem k častým erupcím je možné z bezprostřední blízkosti na vlastní oči spatřit i sopečnou aktivitu a odvézt si z Réunionu nevšední zážitek.

Průvodce

Mám zájem